Första Byggövning

Här är en byggövning för nybörjare i Roblox Studio.

 1. Öppna Roblox Studio och skapa ett nytt Baseplate-projekt

 2. I Explorerpanelen väljer du objektet "Workspace".

 3. Högerklicka på "Workspace"-objektet i Explorerpanelen och välj "Insert object...".

 4. Välj en Part (t.ex. "Part") från listan över tillgängliga objekt. Detta kommer att skapa en ny del i spelvärlden.

 5. Med den nya delen vald i Explorerpanelen, hitta egenskapen "Size" i panelen "Properties" och justera måtten (X, Y, Z) till önskad storlek.

 6. Placera delen i spelvärlden genom att justera egenskapen "Position" eller genom att klicka och dra den i 3D-vyn.

 7. Experimentera med olika delar, som att lägga till fler kuber, sfärer eller andra former för att skapa en enkel struktur eller scen. Du kan ändra storlek, rotera och placera dessa delar efter eget tycke.

 8. Anpassa utseendet på delarna genom att justera egenskaperna "BrickColor", "Material" och "Transparency". Detta gör att du kan ändra färger och texturer på delarna.

 9. Du kan också experimentera med att lägga till dekorationer som dekaler eller texturer till delarna. Välj en del, hitta egenskapen "Textur" och använd en bildstruktur för att ge den ett unikt utseende.

 10. Utforska de olika verktygen och funktionerna i Roblox Studio, som "Flytta", "Skala" och "Rotera"-verktygen, för att ytterligare förfina och förbättra din konstruktion.

 11. Testa din skapelse genom att klicka på "Spela"-knappen i Roblox Studio för att starta spelet och utforska ditt bygge.

 12. Försök att bygga ett torn, så här t.ex.

Den här övningen låter dig öva på att bygga och anpassa objekt i Roblox Studio. Den introducerar dig till grundläggande byggnadskoncept, som att skapa och placera delar, justera deras egenskaper och experimentera med olika former och utseenden. Var gärna kreativ och fortsätt att bygga mer komplexa strukturer eller scener när du blir mer bekväm med verktygen och funktionerna i Roblox Studio.